Студенти спеціальності “Філософія” стали фіналістами та призерами ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з філософії! Вітаємо наших переможців!

        7 квітня 2021 року на базі Житомирського Державного університету імені Івана Франка відбувся у вигляді онлайн-відеоконференції фінал ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з філософії. У конкурсі взяло участь 44 студенти з провідних ВНЗ України, до фіналу потрапило 23 особи. Обидві конкурсні роботи, подані від студентів-філософів кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника потрапили до фіналу, що засвідчує їх високий якісний рівень. За результатами рішення конкурсної комісії та попереднього рецензування робіт:
– магістрант 1 курсу спеціальності “Філософія” ПНУ імені Василя Стефаника Черняк Артур Анатолійович отримав грамоту фіналіста конкурсу. Тема роботи: “Поняття і сутність вищої любові у стародавніх вченнях індуїзму, буддизму та даосизму” (науковий керівник – к.філос.н., доцент Ростислав Даниляк). В роботі Артура доведено, що українське поняття «вища любов» має структуру й сутність, подібні до аналогічного поняття в стародавніх Східних вченнях Індуїзму, Буддизму та Даосизму; як краща любов, вона приводить до покращення життя людей: як фізичного, так і духовного; автор здійснює спробу обґрунтування цього поняття з позиції науки, й воно претендує на статус наукового знання.

– магістрантка 1 курсу спеціальності “Філософія” ПНУ імені Василя Стефаника Харук Марія-Катерина Романівна отримала Диплом ІІІ ступеню. Тема роботи: “Онтологічний статус Чужого як філософська проблема” (науковий керівник – к.філос.н., доцент кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Степан Возняк). У дослідженні Катерини представлено авторський аналіз феномену та поняття Чужості в різних модусах повсякденного існування людини та доведено, що без ретельної поняттійної філософської роботи з цим поняттям усі спроби побудови стратегій міжкультурного діалогу, толерантного відношення та адекватного відношення до Іншого – приречені на поразку чи неповноту, оскільки способи відношення Чужого до Я – вкрай багатовимірні та різноманітні.

Вітання нашим переможцям!!!
Відео можна переглянути на https://youtu.be/gZC_TlnZSMA