Європейський університетський альянс EDUC запросив Прикарпатський університет до асоційованого партнерства

Презентували діяльність ЗВО на міжнародній арені перша проректорка університету, професорка Валентина Якубів та директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька.

Валентина Якубів повідомила учасникам засідання про міжнародні рейтингові позиції університету, його навчальну та наукову інфраструктуру, членство у міжнародних консорціумах. Особливу увагу приділила інформуванню партнерів Європейського університетського альянсу EDUC про найважливіші й наймасштабніші проекти університету та запропонувала напрями діяльності для майбутнього співробітництва.

Серед них: обмін кваліфікацією (стажування) з іноземними та вітчизняними партнерами, семінар; онлайн і офлайн мобільність студентів і співробітників; налагодження партнерства в проектній діяльності; спільні наукові проекти; літня та зимова школи; менторство (міждисциплінарні хаби, стартапи); відкриття дослідницьких груп та призначення запрошених професорів (мікрогранти).

Друга частина доповіді була присвячена короткому екскурсу про історію успіху Проектно-освітнього центру «Агенти змін» та можливостям участі у спільній науковій, освітній та проектній діяльності, проведенні міжнародних віртуальних смарт-конференцій, започаткованих в університеті спільно ГО «Орієнтири сталого розвитку» за повністю оновленим форматом.

«Наші проектні пропозиції, насамперед, стосуються розвитку туристичної сфери, креативних індустрій, сфери освіти та науки, розвитку навиків проектної грамотності та англійської мови для проектних менеджерів, що плануємо запровадити на основі власного посібника «Керівництво з управління проектами розвитку»», – зауважила Світлана Кропельницька.

Голова  Керівного комітету EDUC, віце-президент з міжнародних зв’язків Потсдамського університету, професор Флоріан Швайгерт та партнери альянсу висловили зацікавленість у налагодженні зв’язку з українським університетом для встановлення міцного партнерства.