Відбулося обговорення дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 033 філософія

       За участі викладачів та аспірантів 26 серпня було проведено засідання кафедри філософії, соціології та релігієзнавства, де обговорювалися питання про стан виконання дисертацій аспірантами випускового 4 курсу спеціальності 033 філософія, наявності у них необхідних публікацій, їх відповідність критеріям академічної доброчесності. Кафедра заслухала доповіді аспірантів, рецензентів та наукових керівників,  активно та зацікавлено взяла участь в обговоренні та дискусії. Аспірант Матвійчук Тарас Вікторович представив аудиторії дисертацію на тему: «Співвідношення категорій факту та цінності у філософії Людвіга Вітгенштайна» (науковий керівник: д.філос..н., проф., зав.кафедри Дойчик Максим Вікторович; рецензенти: к.філос.н., доц. Гнатюк Ярослав Степанович, к.філос.н., доц. Даниляк Ростислав Петрович). Аспірантка Айвенко Ірина Олександрівна представила дисертацію на тему: «Феномен праці в українській філософській культурі (історико-філософський аналіз)» (науковий керівник: к.філос.н., доц. Гнатюк Ярослав Степанович; рецензенти: к.філос.н., доц. Рохман Богдан Михайлович, к.філос.н., доц. Возняк Степан Володимирович). Аспірант Бажанський Дмитро Романович представив дослідження на тему: «Раціональна реконструкція змін парадигм філософії управління ХХ ст.» (науковий керівник: к.філос.н., доц. Гнатюк Ярослав Степанович; рецензенти: к.філос.н., доц. Гайналь Тетяна Олександрівна, д.філос..н., проф., зав.кафедри Дойчик Максим Вікторович).

   Важливим етапом у процесі навчання за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (PhD) зі спеціальності 033 «Філософія» є проходження планового звіту про виконання вимог навчального плану підготовки доктора філософії за спеціальністю 033 Філософія, індивідуального плану освітньої складової, наукової складової. На засіданні кафедри філософії, соціології та релігієзнавства було заслухано звіт за друге півріччя 2021-2022 н.р. аспірантів. В обговоренні звітів взяли участь наукові керівники та викладачі кафедри. Було відзначено, що усі аспіранти-докторанти кафедри виконали вимоги навчального плану підготовки доктора філософії за спеціальністю 033 Філософія, індивідуального плану освітньої складової, наукової складової за вказаний період. Тому було ухвалено рішення атестувати аспірантів-докторантів 1-4 року навчання та подати витяг з відповідного протоколу засідання кафедри філософії, соціології та релігієзнавства на затвердження Вченої Ради факультету психології.

   Окрім цього, на зборах трудового колективу кафедри філософії, соціології та релігієзнавства було затверджено кандидатів до складу вченої ради факультету психології. Згідно визначеної квоти (2 осіб) від кафедри одноголосно було делеговано до складу вченої ради факультету психології двох викладачів: доц. Кучеру Ірину Василівну та доц. Рохмана Богдана Михайловича.