Обговорення проєкту освітньо-наукової програми підготовки здобувачів освітнього рівня “магістра” зі спеціальності 033 «Філософія»

      Під час засідання кафедри філософії, соціології та релігієзнавства 15.04.2021 р. було проведено обговорення проєкту освітньо-професійної програми підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти “магістр” зі спеціальності 033 «Філософія». Учасниками обговорення було зазначено, що метою оновлення програми є приведення її відповідності до “Стандарту вищої освіти України: другий (магістерський) рівень, галузь знань 03 «Гуманітарні науки», спеціальність 033 «Філософія»” (затверджено та введено в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 18.03.2021 р. № 328) та інтенсифікація пiдготовки конкурентоспроможного, iнтегрованого у міжнародний науково-освiтнiй простiр фахiвця, здатного розв’язувати комплексні проблеми прикладного характеру у галузі теоретичної та практичної діяльності філософа, викладацькій діяльності, дотримуючись принципів академічної доброчесності. Оновлена програма повинна бути спрямована на створення можливостей для належної теоретичної, практичної та мовної підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти “магістр” зі спеціальності 033 «Філософія». Під час обговорення проєкту програми було акцентовано на важливості врахування думок самих магістрантів та випускників магістратури кафедри, як важливих стейкхолдерів і партнерів цього проєкту. Під час засідання також анонсовано підготовку нових освітніх програм “бакалавра” спеціальності 033 «Філософія і практична психологія», «Філософія і практичне релігієзнавство». Також на засіданні обговорювалися питання стану підготовки курсових  робіт студентами ІІІ курсу спеціальностей «Філософія» у 2020/2021 навчальному році, стану підготовки бакалаврських робіт ФЛ-41, магістерських робіт студентів-магістрантів спеціальностей «Філософія» ФЛ-5м(1) та «Соціологія» СЛ-5м(1) (2020 р. вступу). Доц. Терешкун О.Ф. проаналізувала проблему підвищення рівня навчально-методичної роботи і відповідальності викладачів у студентоцентричній моделі організації навчального процесу; про важливість інформування студентів про оцінки та ведення журналів академ-груп. Про проблеми дистанційної форми навчання та підвищення її ефективності при викладанні дисциплін кафедри, проведення анонімного опитування студентівв системі d-learn з навчальних дисциплін першого семестру 2020-2021 н.р. доповів доц. Рохман Б. М.

Проєкт освітньої програми “Філософія” другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 033 “Філософія”:

Магістр філософії.Освітня програма.Проєкт.квітень.2021 ост.

Магістр філософії_навч.план_Проєкт.квітень.2021

Пропозиції та зауваження за освітньою програмою просимо надсилати до 17.05.2021 р. за адресою oksana.tereshkun@pnu.edu.ua

Гарант освітньої програми Терешкун Оксана Федорівна.