З нагоди Дня Університету студенти факультету психології прийняли участь у Науковому пікніку «Наука заради миру»

Відбувся Науковий пікнік «Наука заради миру», приурочений 84-ій річниці від дня заснування Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та 153-ій річниці від дня народження українського письменника Василя Стефаника, патрона університету.

Активну участь у заході прийняли студенти факультету психології, які презентували різні напрямки професійної діяльності за спеціальностями «Психологія» та «Філософія». Майбутні абітурієнти мали можливість пройти цікаві методики діагностики пізнавальних процесів (сприймання, пам’яті, уваги, мислення), визначити домінуючу півкулю головного мозку; емоційно відпочити на арттерапії; більше дізнатися про методи збереження психічного здоров’я; визначитися з цілями, перешкодами до їх досягнення та власними ресурсами на психологічних іграх та за допомогою МАК; подискутувати зі студентами-філософами. А з наймолодшими гостями гралися наші студенти-волонтери проєкту «Лікар Свято».

«На Науковому пікніку-2024 факультет психології представив кілька локацій («Психодіагностика», «Арт-майстерня», «Психологічні ігри», «Розмова з філософом», «Ігри з Лікарями Свято», «Психоедукація про методи збереження психічного здоров’я»), що користувалися попитом у відвідувачів заходу. Як і в попередні роки ми зробили акцент на студентах – і не помилилися! На всіх локаціях майбутні психологи і філософи презентували свої спеціальності на високому рівні. Вважаю, що залучення студентської молоді до такого роду заходів краще сприятиме їх фаховому зростанню, розвитку мотивації до успіху, підвищенню рівня їх hard та soft skills», – вважає організаторка наукового пікніка від факультету психології, фахівчиня у сфері психічного здоров’я Центру супервізії та професійного розвитку психолога, доцентка кафедри клінічної та реабілітаційної психології Мирослава КУЛЕША-ЛЮБІНЕЦЬ.

«Щаслива, що змогла доєднатися саме до арт-майстерні. Приємно було бачити усміхнені обличчя людей в процесі їхньої творчості. Це надзвичайно круті переживання, коли ти робиш те, що тобі подобається і це приносить задоволення не лише тобі. Дякую Мирославі Миронівні за організацію неймовірного заходу від факультету. Це було незабутньо!» – ділиться враженнями студентка 4 курсу ОПП «Психологія» Наталія ВОВЧУК.

«Науковий пікнік ПНУ вражав своєю енергією та творчим розмаїттям. Зустріч була наповнена студентами та зацікавленими гостями, які з великим задоволенням долучалися до подій. На фоні цього рухливого моря ідей і творчості наш факультет психології відзначався особливо цікавою ініціативою – арт-терапією. Ми надали можливість учасникам виразити себе через творчість та взаємодію. Наукові пікніки – це відмінна нагода злити науку та розваги, розпалити полум’я цікавості до досліджень, сприяти розвитку освіти серед молоді», – говорить студентка-магістрантка ОПП «Психологія» Наталія СОЛОНИЧНА.

«Мала можливість прийняти участь в Науковому пікніку, де проводила психологічні ігри на пошук ресурсів та побудову цілей. Дуже радію тому, що навчаюсь на Факультеті психології! Також дякую Мирославі Миронівні за запрошення долучитись до пікніка. Це був новий досвід роботи з людьми і мені все дуже сподобалося», – вважає студентка 3 курсу ОПП «Психологія», волонтерка соціального проєкту «Академія Тьюторства» Андріана КІЩУК.

«Психологічна діагностика – це не про те, щоб сформувати ярлики щодо людей, а про те, щоб допомогти їм розкрити свій потенціал. Було дуже хвилююче, адже це для мене вперше приймати участь у Науковому пікніку, та в процесі роботи я дуже захопилася! Було приємно, коли люди дякували і були зацікавлені процесом діагностики», – ділиться враженнями студентка 3 курсу ОПП «Психологія» Анастасія ПРИЙМАТЧУК.

Зазначимо, що у Науковому пікніку «Наука заради миру» цьогоріч прийняли участь 24 студенти факультету психології, а саме : Прийматчук Анастасія, Перепічна Марта, Януш Юлія, Понеполяк Іванна, Романюк Владислава, Кісіль Інна, Кулик Анна, Гнатів Вікторія, Николаєнко Вікторія, Софіюк Ольга, Якубовський Василь, Солодовчук Аліна, Бігун Христина, Вовчук Наталія, Солонична Наталія, Ганжа Катерина, Кіщук Андріана, Радик Марта, Кісіль Інна, Русенко Оксана, Чоланюк Яна, Юрків Богдана, Соколов Віталій,  Лапінський Олександр.

Також протягом заходу відвідувачі могли ознайомитися з освітньо-професійними програмами, що пропонує для абітурієнтів факультет психології, через перегляд буклетів та відеороликів. Індивідуальні консультації всім охочим щодо вступу в університет проводили доцентка Оксана Чуйко, доцентка Лілія Борисевич, доцентка Олена Хрущ та доцентка Мирослава Кулеша-Любінець.