7 квітня після завершення повітряної тривоги відбулося онлайн-засідання студентських підсекцій кафедри філософії, соціології та релігієзнавства

     7 квітня 2022 р. в рамках проведення у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника звітної наукової веб-конференції відбулось дистанційне засідання двох студентських підсекцій  кафедри філософії, соціології та релігієзнавства “Історичних та теоретичних проблем філософії” та “Української культури та релігієзнавства”. Керівник підсекції “Української культури та релігієзнавства” – кандидат мистецтвознавства, доцент Новосад М.Г., секретар: Білоус С.І. В роботі підсекції взяли активну участь студенти, що зацікавились культурологічною і релігієзнавчою проблематикою досліджень. Науковими керівниками даного напряму досліджень були Новосад М.Г., Борисевич Л.В., Білоус С.І. Студенти, які слухали виступи один одного, мали можливість перевірити рівні своєї уважності за допомогою швидкому запам’ятовуванню почутого через Kahoot. В результаті активних творчих виступів, внаслідок обговорення тем досліджень, підсекція української культури і релігієзнавства прийшла наступних висновків:

  1. Рекомендувати до друку:

тези дослідження «Молитва як духовна зброя і захист українців: релігієзнавче осмислення», яку представила Кондрат Тетяна Володимирівна, студентка групи СОІ-22  факультету історії, політології і міжнародних відносин (науковий керівник: кандидат філос. наук, доцент С.І. Білоус).

  1. Рекомендували до нагородження грамотами:
  • Свирид Еву Романівну, студентку групи МК-12 економічного факультету , що представила дослідження на тему: «Духовно-моральні цінності українців» (науковий керівник: кандидат філос. наук, доцент С.І. Білоус)
  • Паньківа Михайла Сергійовича, студента групи СОІ-21 факультету історії, політології і міжнародних відносин, що представив дослідження на тему: «Капеланство як духовна підтримка українського війська» (науковий керівник: кандидат філос. наук, доцент С.І. Білоус)
  • Косюк Валентину Орестівну, студентку КІ -11 фізико-технічного факультету, що представила дослідження на тему: «Особливості пісенно – поетичної творчості Козацької доби» (науковий керівник: кандидат мистецтвознавства, доцент М.Г. Новосад).

    Студентська підсекція історичних та теоретичних проблем філософії зібрала понад 10 доповідачів з актуальних теоретичних, історико-філософських та практичних тем.  Студенти-філософи та аспіранти (та один студент економічного факультету, що виявив бажання долучитись до роботи секції) понад три години присвятили професійному філософському обговоренню та осмисленню як актуальної реальності, так і її історико-філософських та метафізичних передумов.