Звіт аспірантів кафедри філософії, соціології та релігієзнавства за перше півріччя 2020-2021 н.р. Обговорення нового проєкту освітньо-професійної програми “Соціологія” другого освітнього рівня “Магістр”

       Важливим етапом у процесі навчання за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (PhD) зі спеціальності 033 «Філософія» є проходження планового звіту про виконання вимог навчального плану підготовки доктора філософії за спеціальністю 033 Філософія, індивідуального плану освітньої складової, наукової складової. На засіданні кафедри філософії, соціології та релігієзнавства 21.02.2021 р. було заслухано звіт за перше півріччя 2020-2021 н.р. аспірантів-докторатів  кафедри Бажанського Д.О.(4 рік навчання з відривом від виробництва), Айвенко Ірини Олександрівни  (3 рік навчання з відривом від виробництва), Макарук-Воропаєвої К.І.  (2 рік навчання з відривом від виробництва), Білінського Віктора Романовича, Будза Андрія Володимировича (1 рік навчання з відривом від виробництва) та Дуфенюка  Михайла Івановича (1 рік навчання без відриву від виробництва).

       В обговоренні звітів взяли участь наукові керівники та викладачі кафедри. Було відзначено, що усі аспіранти-докторанти кафедри виконали вимоги навчального плану підготовки доктора філософії за спеціальністю 033 Філософія, індивідуального плану освітньої складової, наукової складової за період з вересня 2020 року по січень  2021 року. Тому було ухвалено рішення атестувати аспірантів-докторантів 1-4 року навчання та подати витяг з відповідного протоколу засідання кафедри філософії, соціології та релігієзнавства на затвердження Вченої Ради факультету психології.

 

    

         Під час засідання кафедри також  було обговорено проєкт нової освітньо-професійної програми “Соціологія” другого освітнього рівня “магістр”. Учасниками обговорення було зазначено, що метою оновлення програми є приведення її відповідності до “Стандарту вищої освіти України: другий (магістерський) рівень, галузь знань 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальність 054 «Соціологія» (затверджено та введено в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 05.01.2021 р. № 14.)  та інтенсифікація пiдготовки конкурентоспроможного, iнтегрованого у міжнародний науково-освiтнiй простiр фахiвця, здатного розв’язувати комплексні проблеми прикладного характеру у галузі теоретичної та практичної діяльності соціолога, викладацькій діяльності, дотримуючись принципів академічної доброчесності. Оновлена програма повинна бути спрямована на створення можливостей для належної теоретичної, практичної та мовної підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти “магістр” зі спеціальності 054 «Соціологія». Під час обговорення проєкту програми було акцентовано на важливості врахування думок самих магістрантів та випускників магістратури кафедри, як важливих стейкхолдерів і партнерів цього проєкту.

Проєкт освітньої програми “Соціологія” другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 054 “Соціологія”:

Магістр соціології.Освітня програма.Проєкт.лют.2021

Магістр соціології.Освітня програма.Проєкт.лют.2021

Пропозиції та зауваження за освітньою програмою просимо надсилати за адресою  vitalii.nadurak@pnu.edu.ua

Гарант освітньої програми Надурак Віталій Вікторович.