Міжвузівський науково-методичний семінар «Проблема ідентичності у ХХІ ст.».

В онлайн-форматі 15.10.2020 відбувся міжвузівський науково-методичний семінар «Проблема ідентичності у ХХІ ст.». У роботі семінару взяли участь і студенти та аспіранти кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кафедри філософії Національного університету біоресурсів і природокористування України, кафедри філософії Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.  Засідання відкрила модератор семінару доктор філософських наук, професор кафедри філософії Національного університету біоресурсів і природокористування України Світлана Сторожук. З вітальним словом до учасників звернулися завідувач кафедри філософії Національного університету біоресурсів і природокористування України доктор філософських наук, професор Інна Савіцька, завідувач кафедри філософії Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, доктор філософських наук, професор Наталія Мозгова, завідувач кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника доктор філософських наук, доцент Максим Дойчик.

Особливе слід відмітити доповіді аспірантів кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Дмитра Бажанського на тему «Вплив управлінських концептів Абрахама Маслоу на сучасні уявлення про гендерну ідентичність», Тараса Матвійчука на тему «Мова як чинник національної ідентичності в сучасному світі крізь призму методології Людвіга Вітгенштайна», Катерини Макарук на тему «Гендерна ідентичність та гідність людини», студентки 2 курсу  спеціальності «філософія» Діани Міщук на тему «Міра тотожності особистості та ідентичності людини» та ін.

Філософське знання в усі часи приваблювало молодь, адже сприяло розвиткові особистості, яка вміє правильно мислити, креативно підходить до вирішення життєвих завдань, має широкий світогляд та хороші комунікативні навички і проведений семінар ще раз став цьому підтвердженням.

Міжвузівський семінар став чудовою нагодою поспілкуватись з колегами та студентами з інших міст. Незважаючи на географічну відстань, у віртуальному просторі конференції встановилась дружня атмосфера, сприятлива для обговорення складних і неоднозначних соціально-філософських проблем. Учасники семінару отримали змогу поділитись результатами своїх пошуків, поглядами і враженнями від актуальних подій в суспільному житті України та світу. Знайомство з різними теоретичними позиціями та їх аргументацією створює сприятливі умови для професійного зростання. Сподіваємось на продовження співпраці в онлайн та офлайн форматах.

Проблема ідентичності, оновлений збірник

програма семінару